Seurakuntavaalit 2022

Eskelinen Riina-Eveliina, ehdolla seurakuntavaaleissa Messukylän seurakunnasta. Kuvaaja: Rami Marjamäki

Iso kiitos luottamuksesta jokaiselle äänestäjälleni seurakuntavaaleissa! Tulin valituksi molempiin, Tampereen seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja Messukylän seurakunnan seurakuntaneuvostoon ryhmämme toiseksi eniten ääniä saaneena.

————————————————————————————————————————-

Olen 30-vuotias tamperelainen seurakuntavaaliehdokas ja perheen äiti. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi 2-vuotias tytär ja loppukesästä 2022 syntynyt poika. Olenkin parhaillaan vanhempainvapaalla työstäni liiketoimintapäällikkönä julkiselle sektorille palveluita tuottavasta palvelukeskuksesta. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri julkistalouden alalta. Toimin myös Tampereella kaupunginvaltuutettuna. Seurakuntapäättäjänä olen toiminut vuodesta 2014 ja parhaillaan olen ryhmämme 1. varavaltuutettu seurakuntaneuvostossa ja 2. varavaltuutettu yhteisessä kirkkovaltuustossa. Olen aiemmin toiminut myös mm. Tampereen seurakuntayhtymän taloustomikunnassa.

Olen asunut koko ikäni nykyisen Messukylän seurakunnan alueella. Vapaa-aikani kuluu ensisijaisesti perheen kanssa touhutessa sekä erilaisissa luottamustehtävissä ja liikunnan parissa. Kesät vietämme pitkälti mökkeillen Teiskossa.

Olen nyt ehdolla seurakuntavaaleissa kolmatta kertaa ja minulla onkin kertynyt paljon monipuolista kokemusta seurakuntapäättäjänä. Päätöksenteko on tuttua myös muista luottamustehtävistäni. Olen myös työskennellyt aikaisemmin Humppilan seurakunnassa talouspäällikkönä ja tässä tehtävässä päässyt näkemään monipuolisesti seurakunnan toiminnan koko skaalan ja toiminut myös esittelijänä kirkkoneuvostossa ja sen taloudellisessa jaostossa sekä sihteerinä kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa.

Olen ollut aktiivinen seurakuntatoimija jo varhaisesta lapsuudestani. Ensin osallistuin seurakunnan toimintaan lukuisten kerhojen, leirien ja pyhäkoulun myötä ja siitä kasvettuani olen toiminut isosena, kerhonohjaajana ja pyhäkoulunopettajana ja nyt seurakuntapäättäjänä sekä aktiivisena toimintaan osallistujana. Viime vuosina elämäntilanteestani johtuen olen osallistunut erittäin paljon etenkin lasten ja perheiden toimintaan.

Koska minulla on vahva intohimo yhteisten asioiden hoitamiseen, on tämä seurakuntapäätöksenteko yksi mielekäs tapa olla antamassa oma panokseni yhteisen seurakuntamme kehittämiseen. Lisäksi minulla on tarvittavat ”työvälineet” luottamustehtävän menestykselliseen hoitamiseen monipuolisen seurakuntataustani, koulutukseni, työkokemukseni ja luottamustehtävieni kautta.  Minussa yhdistyykin seurakuntaelämän tuntemus ja hallinnollinen osaaminen.

Olen ehdolla Tampereen Messukylän seurakunnasta sekä seurakuntaneuvostoon (numerolla 92) että yhteiseen kirkkovaltuustoon (numerolla 11).

Olen ehdolla näissä vaaleissa, koska haluan olla mukana vaikuttamassa siihen mihin suuntaan seurakuntaamme kehitetään.  Koen, että seurakunnan päätöksentekoon kaivataan mukaan myös nuorempia sukupolvia.

Arvomaailmani pohjalla on perinteiset arvot koti, uskonto ja isänmaa. Välittäminen, vapaus ja vastuu ovat myös itselleni erittäin tärkeitä arvoja. Samalla kuitenkin pidän tärkeänä, että kirkko uudistuu ja elää ajassa mukana. Tampereen seurakuntien tavoitteena on: ”Tamperelaisen on mahdollista olla kristitty itselleen merkityksellisellä tavalla”.  Pidän tästä sloganista, tähän kiteytyy miestäni oleellinen siitä, mitä seurakunta on. Seurakunta koostuu ihmisistä ja se on enemmän kuin jäsentensä summa. Kirkon on mentävä sinne missä ihmiset ovat ja tämä haastaa kirkkoa mukautumaan maailman muutokseen. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että kirkon on kyettävä puhuttelemaan ihmisiä muuttuvassa maailmassa ja sen lisäksi että kirkko menee ihmisten luo, on kirkolla oltava puhuttelevaa omaa toimintaa.

Toivon, että saan sinun luottamuksesi näissä vaaleissa ja pääsen jatkamaan vaikuttamistyötäni.

Virallinen vaalipäivä on 20.11.

Ennakkoäänestää voi 8-12.11.

Riina-Eveliina

Advertisement