Vaalipaneeleita

Olen saanut osallistua moneen vaalipaneeliin kampanjani aikana. Olen vieraillut paneeleissa Hatanpään lukiolla, Tampereen lyseon lukiolla  ja tänään oli viimeinen vaalipaneeli omalla vanhalla lukiollani, Tampereen yhteiskoululla. Lisäksi osallistuin Kölvi-toiminnan järjestämään paneeliin sekä mediakoululla järjestettyyn nuorten vaalipaneeliin. On ollut hienoa päästä vastailemaan moniin erilaisiin kysymyksiin sekä päästä välillä tiukkoihinkin väittelyihin muiden puolueiden ehdokkaiden kanssa.

 

Alla maistiaisia Tampereen Lyseon lukion vaalipaneelista. Koko jutun pääset lukemaan tästä (koulun verkkolehti) http://verkkotoveri.blogspot.fi/2012/10/kuntavaalipaneeli.html

”Paneelin aikana suurimmat yhteenotot nähtiin Kokoomuksen Eskelisen ja Vasemmistoliiton Urhosen välillä. Pääasiassa ne koskivat puolueiden ideologisia eroja liittyen muun muassa nuorten työllisyyden parantamiseen, jossa paneelin oikea laita korosti yritysten roolia kun taas vasen laita ei uskonut tämän toimivuuteen, vaan halusi kunnan hoitavan ongelman itse. Eskelinen ehdotti myös, että kaupunki osoittaisi lukiokoulutukseen suunnatut varat ensisijaisesti kouluille, jotka saisivat sitten itse päättää, mihin ne koulun sisällä käytetään. Urhonen vastusti tätä kiivaasti rinnastaen sen oikeistopuolueiden harjoittamaan yksityistämiseen, mikä perusteluna jäi hieman epäselväksi. Verkkotoverin saamien tietojen mukaan joissain kaupungin lukioissa on ollut jopa ylitarjontaa kalusteista, kun kaupunki on päättänyt hankkia niitä kaikille kouluille samanaikaisesti, joten Eskelisen ehdotus oli sinänsä mielenkiintoinen ja kannatettavakin. Koulun toiminnassa päivittäin mukana olevilla kunnan työntekijöillä lienee paras käsitys siitä, mihin koulussa varoja tarvitaan.”

Nuorten vaalipaneeli Mediakoululla olikin erilainen kokemus, poikkeuksellisesti tässä paneelissa paikalla ei ollut live-yleisöä vaan paneeli videoitiin ja yleisö katsoi paneelia suorana streamilta viereisestä tilasta.  Tämä paneeli nauhoitettiin ja leikattiin myös nettiin. Sen pääset katsomaan osoitteesta: http://koulut.tampere.fi/media/ON/2012s_kuntavaalit/index.html . Paneelin toteutuksesta vastasivat Tesoman koulun ysiluokkalaiset ja Tammerkosken lukiolaiset sekä nuorisopalvelujen toimittajaryhmä.

Hieno syksy takana ja on ollut mukava kiertää erilaisia tapahtumia. :)

Advertisement
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s