Seurakuntavaalit

Olen ehdolla seurakuntavaaleissa Messukylän seurakunnassa. Olen ehdolla sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vaaleihin on aikaa enää reilu kolme viikkoa. Ehdokasnumeroni ovat seurakuntaneuvoston vaalissa 96 ja yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa 17. Virallinen vaalipäivähän on isänpäivänä 9.11. Ennakkoäänestää voi 27-31.10.

Seurakuntavaalit ovat monelta osin mielenkiintoiset, eikä vähiten siksi, että äänestysoikeus on jo 16 vuotiailla. Oman seurakuntani osalta lisämielenkiintoa tuo se, että seurakuntien uudistumisen myötä vaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa päättäjät uuden, maantieteellisesti suuren, Messukylän seurakunnan alueelle. Harmillista on taas seurakuntavaalien alhainen äänestysprosentti.

Omalta osaltani haluan kannustaa kaikkia vaaliuurnille. Etenkin toivon nuorten aktivoituvan näissä vaaleissa. Oman tulikokeeni näiden vaalien ensikertalaisena pääsin kokemaan Aamulehden vaalipaneelissa 30.9. Paneelissa käytiin mielenkiintoista keskustelua seurakunnan roolista ja sen tekemästä hyväntekeväisyystyöstä.

Lue lisää:

https://riinaeveliina.wordpress.com/seurakuntavaalit/

Advertisement
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.